OVER ONS

De Academie voor Mindful teaching is een Stichting met een duidelijke visie en missie. We werken met een bevlogen en ervaren team van opleiders, in binnen -en buitenland. De samenwerking met de back office is voor ons onmisbaar, net als met andere medewerkers. Wat we doen is wie we zijn. En dat maakt misschien nét het verschil!

Onverdeelde, niet oordelende aandacht voor iedereen, werkt!

MAAR WE ZIJN MÉÉR

Verbinden en inspireren

De Academie voor Mindful Teaching werd in 2009 in Nederland opgericht door Eline Snel. Al gauw werd de AMT ook internationaal een succes: in 2012 werd er gestart in Frankrijk, gevolgd door Hong Kong (2013), Zuid-Amerika, Spanje (2014) en Turkije (2017). In 2020 werd de eerste training in Polen een feit. In 2021 wordt er gestart met trainingen in Duitsland.

Eline leidde vanaf 2014, gedurende 3 jaar, verschillende Mindfulness trainers gratis op in deze taalgebieden.

We zijn een steward owned bedrijf

Een Steward Owned bedrijf heeft twee kernprincipes:

  • Purpose before Profit
  • Zelfbestuur

Deze twee principes geeft de Academie voor Mindful Teaching (AMT) de mogelijkheid onafhankelijk te blijven, de focus gericht op de missie en de visie, gemotiveerd door aan belangrijke levenswaarden te blijven werken. Deze waarden zijn diep in alle lagen van het bedrijf ingebed. Er is geen eigenaar meer (want we zijn een stichting), alleen nog maar bestuurders .De AMT kan niet verkocht worden of op termijn vercommercialiseerd. Winst uit onze onderneming wordt niet voor één of meerdere personen gebruikt, maar wordt alleen voor innovatie, het ondersteunen van trainingsprogramma’s om uiteindelijk, via de Frog Foundation Eline Snel, goede doelen te ondersteunen, die alles te maken hebben met het ondersteunen van kinderen in moeilijke omstandigheden.

Steward ownership

Wederzijdse afhankelijkheid
In de basis weten en voelen we, dat we voor het welzijn in de wereld afhankelijk zijn van oprechte zorg en aandacht voor elkaar in elk facet van het bedrijf. Van zowel de trainers, de deelnemers, de vertalers, de eigenaars van onze trainingslocatie, de back office, degene de alle maaltijden voor ons klaarmaakt, de toeleveranciers van onze producten, maar ook duizenden kinderen die onze trainingen volgen. Zonder jullie allemaal kunnen wij ons werk niet doen!

De nieuwe visie op werken is een Steward Owned bedrijf waarin iedereen zich direct en persoonlijk verantwoordelijk voelt voor het uitdragen van en werken aan de missie en de visie. Er zijn er maar een paar in Nederland

Deze manier van werken resulteert in bevlogen medewerkers, in samenwerking buiten de gebaande paden en in het succesvol vervullen van het doel van ons bedrijf ten behoeve van het groter geheel.

Om goede doelen te kunnen steunen op het gebied van Mindfulness voor kinderen , ouders, leerkrachten en werkers in de gezondheidszorg, is het in Nederland verplicht een “goede doelen” stichting op te richten . In ons geval is dat de Frog Foundation Eline Snel. De AMT doneert regelmatig aan de Frog Foundation. Doe jij of jouw bedrijf dat ook ?

Klik dan op Frog Foundation Eline Snel

Het hart van onze lessen:

Het boek stilzitten als een kikker verandert het leven van kinderen
en hun ouders
Werken met de methode Eline Snel verandert
het leven van de trainers
We spreken de taal van kinderen over de hele wereld
want mindfulness is universeel
en niet gebonden aan cultuur,
religie
of achtergrond
Liefde voor elk kind is onlosmakelijk verbonden
met het hart van al onze lessen.

Eline Snel

Oprichter Stichting Academie voor Mindful Teaching en lid Raad van Toezicht

Binnen ons AMT team hou ik me graag bezig met het ontwikkelen van (nieuw) training- en opleidingsmateriaal, het ontwikkelen van Mindfulness Apps voor kinderen en het schrijven van boeken.

Het geven van trainingen en workshops in binnen- en buitenland doe ik met hart en ziel. De jaarlijks terugkerende stilteretraite geeft rust in een druk bestaan. Als keynote spreker word ik regelmatig uitgenodigd op congressen in het buitenland, en in Nijmegen ben ik verbonden als gastdocent aan de Radboud Universiteit op het gebied van Mindfulness voor kinderen.

Mijn boeken Stilzitten als een kikker voor ouders van kinderen van 4-12 jaar (2010) en Ruimte geven & Dichtbij zijn voor ouders van jongeren (2014) zijn in 42 landen uitgegeven en in 30 talen vertaald.

Als lid van de Raad van Toezicht zal ik toezicht houden op de koers van de AMT, met nadruk op het blijven onderhouden en garanderen van de kwaliteit van onze opleidingen en het ontwikkelen van nieuw materiaal. Wat we doen is wie we zijn!

info@elinesnel.com

Mark Hansen

Voorzitter Raad van Bestuur

Binnen de AMT ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de organisatie. Ik doe dit met enorm veel bevlogenheid samen met ons fantastische team. Vanuit mijn achtergrond als medisch kinder- en jeugdpsycholoog ben ik er trots op dat we met de AMT steeds meer kinderen kunnen bereiken met mindfulness, dankzij de vele mindful teachers die we mogen opleiden vanuit alle verschillende werkvelden.

Daarnaast geef ik trainingen binnen onze opleidingen in Nederland, en wanneer nodig in het buitenland. Als opleider vind ik het belangrijk een veilige sfeer te creëren binnen de groep, zodat er een optimaal leerklimaat ontstaat. Zowel tijdens als buiten de lesdagen om probeer ik zo veel mogelijk beschikbaar te zijn voor de cursisten. Mijn stijl als opleider kenmerkt zich door rust, humor en en toegankelijkheid. Ik kijk er naar uit je tijdens één van de trainingen te ontmoeten.

mark@elinesnel.com | +31 (0)6 41794028‬

JAN-PAUL BUIJK

Opleider

Als opleider van de AMT sta ik met hart en ziel achter de methode ‘Aandacht Werkt!’ die jonge kinderen en jongeren meer grip en rust geeft in hun vaak al heel hectische wereld. Zowel vanuit mijn praktijkervaring in het onderwijs als mijn achtergrond als onderwijskundige ben ik ervan overtuigd dat we met de train-de-trainer aanpak de meest effectieve methode hebben om zoveel mogelijk kinderen op zeer kosten efficiënte wijze in aanraking te brengen met mindfulness. Elke zomer verzorg ik vanuit de AMT een 5 daagse stilteretraite in Nederland zodat ook kindertrainers uit het onderwijs deel kunnen nemen.

Tijdens de trainingen merk ik dat veel cursisten vanuit hun begrijpelijke motivatie en gedrevenheid hun eigen lat vaak erg hoog leggen. Deze druk probeer ik te relativeren door hen duidelijk te maken dat je met deze training je ‘rijbewijs’ als kindertrainer ontvangt maar dat je jezelf zo’n 2 jaar mag gunnen om mindful te leren rijden. In een open, uitnodigende sfeer, waar gelachen mag worden, ontstaat een fijne leeromgeving waar je kennis, inzicht en ervaring opdoet om met vertrouwen in je eigen praktijk toe te passen.

jan-paul@elinesnel.com | 06 22 51 38 41

Mirjam Blok

Opleider

In 2016 volgde ik de opleiding tot kindertrainer bij de AMT. Aansluitend heb ik de opleiding tot Mindful Parenting and Teaching trainer gevolgd. Ik werk als leerkracht en aandachttrainer op de Willibrordschool IJburg. Deze school is sinds 2019 Mindful School. Alle kinderen krijgen bij ons op school volgens de Methode Eline Snel een 8-weekse mIndfulnesstraining. Ook leerkrachten en ouders kunnen een 8-weekse mIndfulnesstraining volgen. Ik spreek vanuit ervaring als ik zie wat de kinderen hebben aan aandachttraining. De kinderen leren vaardigheden waarmee ze zich meer kunnen focussen. Ze ervaren rust in hun hoofd, maar ook worden ze bewuster van de externe- en interne prikkels. De kinderen leren hun aandachtspier te onderhouden.

Vanaf 2021 ben ik bij de AMT begonnen als opleider bij de opleiding tot kindertrainer en dat doe ik met veel plezier. Ik hoop nog veel meer mensen enthousiast te krijgen om mindfulness kindertrainer te worden in het onderwijs, maar ook daarbuiten. Ik vind het bijzonder om zo mijn ervaringen als leerkracht te combineren met de ervaringen die ik opdoe als opleider.

mirjam@elinesnel.com

MiRJAM GATSMA

Back Office Manager

De AMT is veelzijdig, en dus zo ook het werk als Back Office Manager. Met veel enthousiasme zal ik proberen je zo goed mogelijk te helpen. Bij mij kun je terecht voor alle vragen en praktische zaken rondom een opleiding, training of een nascholing. Ook zal ik je bijstaan tijdens jouw opleiding tot gecertificeerde trainer. Ik zal je helpen bij het plannen van de lesdagen, antwoord geven op praktische zaken en uiteindelijk zal je van mij het felbegeerde certificaat ontvangen. Natuurlijk help ik je ook graag met andere vragen die je wellicht hebt. Schroom niet en mail mij gerust. Hopelijk spreek ik je snel!

amt@elinesnel.com | +31 (6) 20 05 41 84

INGRID KROEZE

Webshop Manager

Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk en fijn mindfulness kan zijn en ben blij dat ik betrokken ben bij de Academie voor Mindful Teaching. Ik ben het aanspreekpunt voor de webshop en help jullie graag met alle vragen en opmerkingen over onze producten en bestellingen.

ingrid@elinesnel.com | +31 (0)6 15398517‬

Elke Wijffels

Procesondersteuner onderwijs

Tot ik begin 2020 naar Denemarken verhuisde was ik opleidingsdocent en studiecoach op de Marnix Academie in Utrecht. Ik heb daar 17 jaar o.a. pedagogiek & onderwijskunde gegeven, en na mijn opleiding tot Kindertrainer bij de AMT, gaf ik ook workshops aan studenten, en begeleidde ik meditaties voor collega’s. Naast dit werk had ik een eigen praktijk in Mindful Yoga. Deze heb ik voortgezet in Denemarken, misschien een beetje geholpen door de Corona-pandemie, nu online.

Ook voor de AMT werk ik vanuit het buitenland. Ik ben wat je noemt een procesondersteuner. Ik richt mij nu vooral op het werk met en voor leerkrachten, zoals het Onderwijsplatform, of op de samenwerking met PABO’s. Behalve dat ik veel ervaring heb als lerarenopleider, ben ik heel gepassioneerd voor mindfulness in het onderwijs, zowel voor volwassenen als kinderen. Ik ben ervan overtuigd dat een groter bewustzijn essentieel is voor de ontwikkeling van ieder mens. Daar help ik graag op allerlei fronten aan mee.

elke@elinesnel.com

MARIJKE PAULUSMA

Supervisor

Mijn naam is Marijke Paulusma. Sinds 2013 ben ik aan de AMT verbonden als supervisor. In het dagelijks leven werk ik als coördinator Mindfulness op de P. J. Troelstra school in Amsterdam, een Mindful School waar de Aandacht lessen al meer dan 10 jaar deel uitmaken van het curriculum.  Op school train ik als MIO-trainer ook ouders en leerkrachten. Verder geef ik trainingen in de eigen praktijk aan kinderen, jongeren en ouders.

mpaulusma@hotmail.com | +31 (0)643271200

 

Monica Kerskes

Supervisor

Mijn naam is Monica Kerskes. Ik kom oorspronkelijk uit Frankrijk. Ik werk als Psychomotore therapeute in de Kinder-Jeugd psychiatrie en Mindfulness is een vast onderdeel van mijn behandelingen. Sinds 2011 geef ik binnen een eigen praktijk, Mindfulness en (sinds 2016) Compassie trainingen aan kinderen, jongeren en volwassenen. In 2013 ben ik opgeleid door het AMT als kinder en jongeren trainer. In 2015 heb ik voor de Franse AMT de kinder-trainer opleiding in het Frans gegeven in Parijs met een andere opleider. Daar ook veel ervaring opgedaan in de essentie van de AMT kinder training en hoe deze methode toe te passen. Nu opgeleid tot supervisor voor alle Mindfulness Professionals.

Mijn visie zowel in mijn werk als in mijn dagelijkse leven is : met liefde en compassie goed voor jezelf zorgen, het lichaam is je basis, open je hart en mind met gelijkmoedigheid, geniet van dit leven waar en wanneer het kan, in het hier en nu. Ik sta nieuwsgierig en enthousiast om je te mogen ontmoeten en begeleiden in een supervisie gesprek.

r.kerskes7@outlook.com | +31 (0)611073140

 

Chris te Riele

Retraite begeleider

In 2006/2007 volgde ik de opleiding tot Mindfulness trainer bij het Instituut voor Mindfulness en in 2011 de Opleiding tot Kindertrainer bij de AMT. Ik heb zowel de MBSR training als de kindertraining een aantal jaren kunnen uitvoeren voor volwassenen en kinderen. Ik heb dat met veel plezier gedaan en ben dankbaar dat zoveel volwassenen en kinderen hebben kunnen kennismaken met wat ik “het wonder van aandacht” noem.  

Bewuste, vriendelijke aandacht, compassie en vertrouwen zijn belangrijke pijlers in mijn leven.

Sinds 2014 begeleid ik samen met Eline de vijfdaagse stilteretraite, waarin we in een sfeer van geweldige gastvrijheid intensief oefenen met opmerkzaamheid in zit- en loopmeditaties en in bewegingsoefeningen. Opmerkzaamheid beoefenen we  ook op de meer informele momenten, wanneer we eten, wandelen en spreken. We doen dat met compassie en geduld voor onszelf en anderen, waarbij ook ruimte is voor humor, plezier en genieten. De combinatie van al deze aspecten spreekt me zeer aan. Het is bijzonder dit in goede en fijne samenwerking met Eline te kunnen doen

c.teriele@kpnmail.nl I +31 (0)6 424 77 164