MINDFULNESS TRAININGEN VOOR OUDERS

8-weekse Mindfulness training voor ouders: mindfulness in opvoeding Eline Snel

Voor wie?

Voor ouders van kinderen van 4-16 jaar.

De training is geschikt voor:
– individuele ouders
– voor ouders waarvan de kinderen op school aandachttraining krijgen
– voor ouders die gelijktijdig ( in dezelfde week) met hun kinderen een aandachttraining willen, waarbij kind en ouder los van elkaar getraind worden en dus elk hun eigen traject volgen, waar veel overeenkomsten in zitten.

Je bent vast een veel leukere ouder dan je denkt. Je bent altijd sterker , veerkrachtiger, kwetsbaarder, grappiger, moediger en zeker minder perfect dan je denkt. Maar iedereen die de zorg voor kinderen heeft, kan wel wat handvatten gebruiken om opvoedingsstress hoofd en hart te bieden.

De 8-weekse Mindful Parenting & Teaching training is bedoeld voor iedere ouder van kinderen vanaf 4 jaar tot 16 jaar, die wel wat handvatten kan gebruiken om opvoedingsstress het hoofd en hart te bieden. Het blijkt simpelweg onmogelijk om kinderen zonder schram of bult richting volwassenheid te loodsen. We hebben allemaal te maken met onze eigen deuken en blutsen. Ongeschreven regels, gewoonten en tradities uit onze eigen jeugd worden vaak uitvergroot zodra je zelf kinderen krijgt.

Mindfulness gaat niet over goed of fout. Maar gaat over bewuste, niet oordelende aandacht. Open welwillende aandacht voor gevoelens, gedachten en de gewoonte om daar op een bepaalde manier op te regeren. Patronen van zowel je kinderen als van jezelf leren herkennen en op den duur te kunnen veranderen. Van binnenuit, in plaats door van buitenaf. Hierdoor veranderen verwachtingen, de manier van communiceren met elkaar, de zorg voor elkaar én de vrijheid om autonoom te mogen zijn.

Leeropbrengst Mindfulness training

Hoofdleeropbrengst:

De cursist kan na de 8-weekse Minfulness training beter omgaan met stress, emoties, gedachten en lichamelijke klachten.

Deelopbrengsten:

  • De cursist kan vanuit een vriendelijke innerlijke houding gedachten, gevoelens en lichamelijke signalen observeren, zonder er meteen op te reageren, of zich er mee te identificeren;
  • De cursist kent vormen van zelfzorg, en kan dit in het dagelijks leven toepassen;
  • De cursist kan de invloed van gedachten en gevoelens op automatisch niet heilzaam gedrag benoemen en kan dit transformeren in heilzaam gedrag.

Na 8 weken kunnen deelnemers

  • de basis van meditatie in het dagelijks leven  toepassen waardoor lichaam en geest tot rust kunnen komen
  • uit hun hoofd in contact met hun lichaam zijn
  • beter hun grenzen voelen en er heilzaam op reageren
  • emoties beter begrijpen en reguleren
  • heilzaam communiceren
  • compassievol omgaan met zichzelf en anderen, waardoor automatische reacties op stress en de gevolgen daarvan veranderen. 

8-weekse Mindfulness training: voor vaders

Speciaal voor vaders die altijd, regelmatig of volgens vaste bezoekregelingen hun kinderen opvoeden en wel wat handvatten kunnen gebruiken om te leren opvoedingsstress hoofd en hart te bieden.

Agenda

Inschrijven

CONTACT

© Copyright 2021 Foundation Academy for Mindful Teaching: Method Eline Snel | Built by: Appel & Eelman