OPLEIDINGEN AAN DE
ACADEMIE VOOR MINDFUL TEACHING

“Simpel is het, maar niet eenvoudig,
om je drukke geest rust te brengen,
vriendelijkheid te stimuleren
en bewuste aandacht te activeren”

Een opleiding aan de Academie voor Mindful Teaching (AMT) kwalificeert je om een volledige Mindfulnesstraining ( aandachttraining) te kunnen geven aan: kinderen en/ of jongeren of aan ouders, leerkrachten en werkers in de gezondheidszorg in de Methode Eline Snel.
De trainingen zijn Teacher Proof en Evidence Based. Onze opleiders werken volgens de internationaal erkende Mindfulness Competentie en Integriteits criteria MBI-tac.

WIE ZIJN ONZE DEELNEMERS?

Elke opleiding aan de AMT is bedoeld voor professionals die werken met kinderen en ouders. Het zijn voornamelijk leerkrachten, therapeuten, artsen, orthopedagogen, kindercoaches, psychologen en psychiaters.

Mindfulness begint bij JEZELF! Door zachter, minder oordelend naar jezelf en anderen te zijn en meer te leven in het NU, schep je onmisbare voorwaarden voor kinderen en volwassenen om innerlijk te kunnen groeien. En jezelf ook te blijven ontwikkelen. Niet alleen door het vergaren van kennis, maar door het ervaren van belangrijke Mindfulness kwaliteiten zoals geduld, vertrouwen en leren loslaten wat je niet kunt beïnvloeden. Het geeft rust. In je hoofd en in je lijf. Zo ontstaat veerkracht en leer-kracht! Op school, thuis en in de wijde wereld.

Het praktisch oefenen met inquiry in kleine groepjes, de inhoud van de lessen op hartniveau begrijpen en Mindful leren uitvoeren van de training, vormt de grondtoon van de opleiding. Het bespreken van intakegesprekken, evaluaties, hindernissen in de praktijk en hoe nu verder als de training is afgelopen, komt uiteraard uitgebreid aan bod tijdens de opleiding.

YOU CAN ONLY TEACH WHO YOU ARE

De vruchten van Mindfulness ontstaan van binnenuit. Vanuit bewuste aanwezigheid. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig mindfulness beoefent en reflecteert op gedachten en gevoelens en hun invloed op je gedrag. Door je automatische reacties op stress, vermoeidheid , onzekerheid of ander ongemak te onderzoeken en te vervangen voor bewuste, meer heilzame reacties, belichaam je Mindfulness! Kinderen én volwassenen voelen en weten of dat wat je doet en zegt, ook is wie je bent! – You can only teach who you are.

WAAROM EEN OPLEIDING AAN DE AMT?

De Methode Eline Snel is universeel, praktisch, volledig en compassievol. Dit geldt ook voor de opleidingen aan de AMT. Eline ontwikkelde alle trainingen voor kinderen, jongeren en professionals die met kinderen en jongeren werken, in de praktijk. Dit voel je in alles. De wortels van zowel de opleiding en de ontwikkeling van de Methode Eline Snel liggen in 30 jaar lange ervaring van Eline als therapeut, mindfulness- en compassietrainer en komt samen met de eeuwenoude wijsheid van de Vipassana meditatie traditie tot leven. De opleidingen aan de AMT staan wereldwijd als persoonlijk, wijs, helder, toegankelijk en vriendelijk bekend.

AMT OPLEIDINGEN

Opleiding tot Mindfulness Kindertrainer

De Opleiding tot Mindfulness Kindertrainer kwalificeert je om volgens de Methode Eline Snel (ook bekend als ‘Aandacht Werkt!’) trainingen te geven in Mindfulness aan kinderen van 4-12 jaar, op school, in een instelling of in een (eigen) praktijk. De opleiding is verdeeld over 6 lesdagen verspreid over 9 maanden.

Klik hier voor meer informatie en/of om je aan te melden voor de Opleiding tot Mindfulness Kindertrainer!

Opleiding tot Mindfulness Jongerentrainer

De Opleiding tot Mindfulness Jongerentrainer is een vervolgopleiding van de Opleiding tot Kindertrainer. De Opleiding tot Jongerentrainer certificeert je om Mindfulness trainingen te geven aan jongeren en studenten tot 19 jaar.

Klik hier voor meer informatie en/of om je aan te melden voor de Opleiding tot Mindfulness Jongerentrainer!

Opleiding tot Mindful Parenting & Teaching trainer

Deze trainersopleiding certificeert je om een gespecialiseerde acht-weekse Mindfulness training te geven aan leerkrachten, ouders en/of professionals die met kinderen werken. Het is een jaaropleiding van 9 intensieve trainingsdagen, verdeeld over vier weekendmodules én een stiltedag. Deze opleiding sluit naadloos aan bij de boeken van Eline Snel (Stilzitten als een kikker, De Kleine Kikker, en Ruimte geven & dichtbij zijn) en bij Opleidingen tot Mindfulness Kinder- en Jongerentrainer.

Klik hier voor meer informatie en/of om je aan te melden voor de Opleiding tot Mindful Parenting & Teaching trainer

Intensieve opleiding aan de Summer School

Wil je een Opleiding tot Mindfulness Kindertrainer volgen, maar woon je in het buitenland? Dan zou een deelname aan onze jaarlijkse Summer School een goede optie voor je kunnen zijn. Deze intensieve opleiding vindt plaats in augustus. De lessen worden in het Engels gegeven, er komen deelnemers van over de hele wereld naar de AMT!

Klik hier voor meer informatie over de Summer School!

“Nooit eerder heb ik in mijn leven zó’n opleiding ervaren, terwijl ik toch als psycholoog vele opleidingen en trainingen heb gevolgd in mijn leven. De combinatie van diepgang, wijsheid, humor, kwaliteit van de lessen en de manier waarop er met elkaar wordt omgegaan tijdens de opleiding heeft diepe indruk gemaakt”! Het heeft me van binnen blijvend aangeraakt”. – Maria de Jong

Agenda

AANMELDEN

CONTACT