BOEKEN VAN ELINE SNEL

De boeken van Eline Snel zijn in meer dan 40 landen uitgegeven. Ze zijn verkrijgbaar in alle boekwinkels en via onze webshop.

Stilzitten als een kikker

Stilzitten als een kikker is een internationale bestseller, een boek over Mindfulness voor kinderen (5-12 jaar) en hun ouders. Het is in vele talen vertaald en in meer dan 42 landen uitgeven.

Het boek is gebaseerd op vele jaren Mindfulness ervaring van Eline met kinderen, ouders en leerkrachten. Het staat vol praktische oefeningen, verhalen uit de praktijk en bevat 11 meditaties voor kinderen. De slaap lekker meditatie en de spaghettitest zijn bij veel kinderen favoriet. De kleinkinderen van Eline vinden het fijn om de wensboom en het geheim van de hartkamer te doen.

“Als we toch eens het geduld hadden van een rups in een cocon, die wacht tot hij vanzelf een vlinder wordt. Als we toch het vertrouwen zouden voelen van een pasgeboren kind. Of als we zouden kunnen loslaten met de wijsheid van een blad in de herfst, dan zouden we het beslist gemakkelijker hebben”, schrijft Eline in een van de laatste hoofdstukken van Stilzitten als een kikker. Maar hoe doe je dat, als ouder, als kind of als leerkracht op momenten dat de stress, onzekerheid of als het gevoel het niet goed genoeg te doen, de kop op steekt. Om dit te weten te komen, kun je het boek in alle boekwinkels kopen of bestellen via onze webshop.

Stilzitten als een kikker is voor iedereen met of zonder kinderen. Voor iedereen die meer wil weten over Mindfulness. Geschreven in heldere en eenvoudige taal. En… de oefeningen blijken niet alleen fijn voor kinderen te zijn.

Het voorwoord in Stilzitten als een kikker is geschreven door Jon Kabat -Zin

(2010 Uitgeverij Ten Have, hierna Kosmos).

Ruimte geven & Dichtbij zijn

Iedereen die voor pubers zorgt weet, dat het in alle opzichten een groot avontuur is, waarbij slechts een ding vast staat: je weet niet wat je overkomt!

Na het baanbrekende boek Stilzitten als een kikker, volgt in 2014 Ruimte geven & Dichtbij. Het boek richt zich op ouders van pubers en onderscheidt zich van veel andere boeken, omdat het niet pretendeert via kant-en-klare tips of trucs ouders te helpen. Integendeel. Het uitgangspunt voor ouders is om de moed te hebben niet oordelend naar zichzelf of hun puber(s) te kijken. Compassie te hebben met zichzelf in allerlei opvoedsituaties waarbij neiging ontstaat je hart af te sluiten in plaats van open te stellen. Gevoelens van stress, machteloosheid of boosheid niet weg te drukken, te negeren, of af te reageren, maar er aandacht aan te leren geven. Die kwaliteit van aandacht die je ook aan je beste vriend of vriendin geeft! En ten slotte geeft het lezen van dit boek vertrouwen. Vertrouwen dat jij het als ouder beter doet dan je denkt. En dat je puber(s) zich kan ontwikkelen tot een persoon waar hij of zij zelf trots op is.

Ouders kunnen de 13 meditaties downloaden die horen bij het boek Ruimte geven & Dichtbij zij. Voor pubers is er de interactieve Sitting Still App, die veel jongeren gebruiken.

(2014 Uitgeverij Ten Have, hierna Kosmos)

Aandacht werk(t) boek

Het Aandacht werk(t) boek voor kinderen van 5-10 jaar. Dit boek is met recht een “doe-boek”! Maar geen gewoon doe-boek. Het is een kikker-boek vol met spelletjes, kleurrijke (voorlees)verhalen, opdrachten, posters, stickers, yoga-oefeningen en downloads met verschillende oefeningen. Het grote kikker-compassie-spel vind je achterin in het boek.

Kinderen kunnen op eigenzinnige wijze kleuren, zelf een verhaal afmaken en fantaseren over hoe het er uit zou zien als je hart een kamertje was. Wat zou je daar dan allemaal in vinden?

Het Aandacht werk(t) boek heeft haar weg gevonden op veel scholen, in veel kinderhanden en op allerlei plekken waar kinderen wat rust in hun hoofd kunnen gebruiken. Want als jij je aandacht bij het kleuren, een spel of een opdracht hebt, maak je je geen zorgen over andere dingen. Je kunt bij dit boek dan ook helemaal geen fouten maken, en dat …. dat is best bijzonder.

(Uitgeverij Kosmos 2018)

De kleine kikker

De kleine kikker is een boek voor ouders van kinderen van 1,5-4 jaar. Voor hun opa’ s en oma’s. Voor professionals in kinderdagverblijven, kinderopvang en in de gezondheidszorg.

Het is geen doe-boek, opvoedboek, of eerste hulp bij ongelukken boek. Het is een boek voor iedereen die:

  • Op zichzelf wil leren vertrouwen, omdat een ander het niet altijd beter weet
  • Op kinderen vertrouwt omdat ze in de basis eerlijk, empathisch, kwetsbaar en sterk zijn
  • Overbezorgd kan zijn, maar dit niet altijd hoeft te uiten
  • Open naar kinderen kan blijven kijken, zonder oordelen of stickers te plakken zoals: ”Zij is de muzikale van het gezin en hij het gewoontedier”
  • Kinderen gunnen om dingen uit te proberen die ook mogen mislukken
  • Kinderen met onverdeelde aandacht wil horen, zien en aanvoelen, zonder gedrag meteen te analyseren en te bekritiseren. Of ze al jong meesleurt in de prestatiedruk die onze maatschappij ze oplegt

De kleine kikker is een boek waarin je, tegen de achtergrond van onze op succes gerichte maatschappij en de gouden medailles die je verondersteld wordt binnen te halen, leert om een buffer op te bouwen. Een buffer tegen de stress, de hoge verwachtingen, teleurstellingen en vele andere uitdagingen die het opvoeden van peuters nu eenmaal met zich mee brengt.

De kleine kikker is in de Nederlandse, Franse, Spaanse en Engelse taal beschikbaar. 

(Nederlandse uitgave: Uitgeverij Kosmos 2021)