OVER ELINE SNEL

Eline Snel (1954): Oprichter van de Stichting Academie voor Mindful Teaching (AMT), ontwikkelaar van de AMT opleidingen en trainershandboeken. Mindfulness-, compassie-opleider en trainer. Auteur van onder andere de internationale bestseller Stilzitten als een kikker.

Over Eline Snel

Als 10-jarig kind had ik al een diepe interesse in de wereld van gevoelens, gedachten en hun effect op gedrag. Talloze vragen blijven mij bezighouden tijdens mijn opgroeiproces, zoals wat is eenzaamheid eigenlijk? Hoe kun je omgaan met pijn, angst, verdriet, boosheid of frustratie? Hoe zit het met mensen die anderen kwetsen, pesten of pijn doen? Zit vriendelijkheid in iedereen? En hoe weet je wat echt belangrijk is in het leven en waar je voor bedoeld bent? En…. heeft iedereen een keuze?

ELINE SNEL

In 1980, ik ben dan 26 jaar, begin ik mijn praktijk als familietherapeut . Vanaf 1988 start ik met het ontwikkelen en uitvoeren van Mindfulness based trainingen en meditatie weekends voor volwassenen.

De oorsprong van De Methode Eline Snel

16 jaar later, in 2004 komt tijdens een Mindfulness training de opmerking “hadden we dit maar allemaal als kind geleerd dan hadden we andere keuzes gemaakt”. In dezelfde training komt de vraag van een aantal schooldirecteuren of ik een Mindfulness methode voor kinderen kan ontwikkelen. Het bestond nog niet. Er was geen referentie. En…..het bleek hard nodig! Wereldwijd. In alle culturen. Deze vraag resulteert in een periode van een diepgaande en persoonlijke transformatie. Oog in oog met de kinderziel, op harthoogte, ontwikkelde ik in de praktijk, voor alle kinderen (vanaf 4 jaar) en jongeren (tot 19 jaar) de Mindfulness Methode Eline Snel.

Dé opleiding tot Mindfulness trainer voor kinderen en jongeren

Hierna komt de vraag naar een goede opleiding voor professionals. Een Mindfulness opleiding voor professionals die werken met kinderen. Een opleiding die niet alleen op cognitief niveau “werkt”, maar ervaringsgericht is. Een opleiding met haar wortels in eeuwenoude wijsheid en compassie. Gecombineerd met jarenlange ervaring, diepgaande interesse in de werking van de geest en de invloed van gedachten en gevoelens op gedrag. Een opleiding die, naast het leren geven van Mindfulness lessen aan kinderen, de eigen ervaring met meditatie en compassie centraal stelt en tegelijk het beste in jezelf naar boven haalt. In 2008 wordt de opleiding aan Academie voor Mindful Teaching opgericht. We zijn begonnen met het trainen van 4 leerkrachten in Amersfoort.

Wereldwijd zijn er nu meer dan 3000 professionals opgeleid!

De Academie groeit uit tot een wereldwijd toonaangevend Mindfulness opleidingsinstituut voor professionals die werken met kinderen. De methode is Evidence Based en Teacher Proof!

Verdere ontwikkelingen
van Eline Snel

Naast de vier trainershandboeken die gebruikt worden in de opleidingen, ontwikkelde ik twee meditatie apps voor kinderen in meerdere talen, een Aandacht werk(t) boek voor kinderen, The Flying frog, (Air France gebruikt deze App en mijn boek voor de 150.000 kinderen die alleen reizen per vliegtuig op lange afstandsvluchten) en ontwikkelde ik de Opleiding tot Mindful Parenting & Teaching trainer met een bijbehorend Mindfulness Magazine voor leerkrachten en ouders. Voor ouders (en leerkrachten) schreef ik de boeken Stilzitten als een kikker (2010), Ruimte geven & Dichtbij zijn (2014) en De Kleine Kikker (2021). Voor kinderen van 5 tot 8 jaar maakte ik het werkboek Stilzitten. Mijn boeken worden in 30 talen en 42 landen uitgeven.

  • Ik word regelmatig als Keynote speaker gevraagd op internationale congressen
  • Als gastdocent aan de Mindfulness opleiding van de Radboud Universiteit te Nijmegen geef ik al jaren met plezier de workshops Mindfulness voor kinderen en jongeren.

Ons internationaal opleidingsteam, samen met het secretariaat en de webshop, staat niet alleen garant voor uitstekende inhoud, diepgang en warme, persoonlijke betrokkenheid; we zijn wat we doen!

“In de kern van ieder mens
klopt een hart in een hart. Op zoek
naar verbinding, liefde en acceptatie
van wie je in wezen bent!”

– Eline Snel