Voorwaarden voor deelname

Hier kun je lezen wat de ingangseisen zijn voor één van de opleidingen tot Mindfulness kinder- of jongerentrainer aan de AMT, hoe de inhoud van de opleidingen eruit ziet en welke onderdelen na de opleidingen gevolgd dienen te worden. Voor de opleiding MBSR trainer in de Methode Eline Snel lees verder op: AMT MBSR opleiding in de Methode Eline Snel

Voor de opleiding

  1. Voltooiing van de achtweekse MBSR-training door een gecertificeerde trainer.
  2. HBO vooropleiding
  3. Werkzaam met kinderen van 4-19 jaar in school, eigen praktijk, instelling of naschoolse opvang

Aanmelden voor de opleidingen kan alleen (schriftelijk) via onze website door te klikken op het betreffende agenda item en de knop ‘Schrijf je in!’. Je ontvangt vervolgens via de mail een intake formulier. Na ontvangst van het ingevulde en getekende intake formulier volgt een telefonisch intake gesprek. Je deelname is pas definitief na wederzijdse toestemming.  

Tijdens de opleiding

  • start je met de voorbereiding en uitvoering van een acht- of tienweekse pilot in je eigen doelgroep
  • een verplicht supervisiegesprek
  • vragen we van je om een verslag te schrijven over je ervaringen tijdens je pilotperiode
  • Kun je van ons 100 % aanwezigheid en betrokkenheid verwachten naast jarenlange ervaringen in het geven van mindfulness trainingen aan kinderen op school, in de gezondheidszorg, in de eigen praktijk en aan allerlei andere doelgroepen.

 

Method ES Frog

We vinden het fijn als je 100 % aanwezig bent tijdens de intensieve opleidingsdagen. Je ontvangt een uitgebreide syllabus met praktische en inhoudelijke info over het de inhoud van de trainingsdagen en werkt met het handboek van de leeftijdsgroep waar je voor gekozen hebt in het intakegesprek. We werken in kleine groepjes. 
Wil je meer lezen over de inhoud van de opleidingen aan de AMT? Klik hier

Na de opleiding

Certificering en kikkerlogo

De certificering als mindfulness kindertrainer of jongerentrainer  in de methode Eline Snel vindt plaats na 100 % aanwezigheid, een voltooide pilot, een supervisiegesprek en een goedgekeurd verslag met feedback van de opleider. Na certificering ontvangt iedere kindertrainer een certificaat en een ‘kikkerlogo’ op naam, tevens is dit het keurmerk van onze opleiding. Het keurmerk mag je zichtbaar gebruiken op al je PR-materiaal, website en correspondentie.
Deelname aan de eenmalige vijfdaagse stilteretraite is verplicht binnen 2 jaar na aanvang van de opleiding aan de AMT. De stilteretraite kan bij Eline Snel gevolgd worden, bij Frits Koster of bij iemand anders naar keuze. Daarnaast vragen we je om ieder jaar deel te nemen aan een nascholingsdag. Dit kan bij de AMT of bij andere aanbieders in Nederland of buitenland. 

Registratie

Registratie op de Wereldkaart volgt na certificering en blijft actief door het volgen van de jaarlijkse nascholing. Als de nascholingen niet meer gevolgd worden kun je niet langer op de website vermeld worden.

Hier vind je informatie over de jaarlijkse nascholing en het deelnemen aan een stilteretraite Lees verder>>