Nieuwsbrieven

AMT Winternieuwsbrief, 5 maart 2018

Als ik in de wieg gelegd zou zijn om te kunnen schilderen, dan zou ik geluk willen schilderen. Niet de instant- “kijk mij nu eens gelukkig zijn” taferelen, die je op Facebook of Instagram tegenkomt. Maar gewoon, alledaags geluk.

Lees verder

AMT Zomernieuwsbrief, 30 juni 2017

Het is zomer. Je kunt het voelen, ruiken. De zon zindert. Het is warm in de klas. En druk. Ineens begint een van de kinderen te schreeuwen om daarna moeiteloos over te gaan in heel…. heel hard huilen.

Lees verder

AMT Kerstnieuwsbrief, 15 december 2016

Deze nacht ging ik mijn bed uit om naar buiten te kijken. Het was stil… Een vredige eenvoud van stille levendigheid. Nachtelijke natuur.  

Lees verder

AMT Zomernieuwsbrief 2016, 26 augustus 2016

Er zijn van die perioden in ons leven, die zich niets van de zomer aantrekken. Van die perioden dat het heel hard waait in je leven, ongeacht de seizoenen.

Lees verder

AMT Kerstnieuwsbrief, 22 december 2015

Een groot deel van onze tijd zijn we bezig met gewone dagelijkse dingen zoals werken, het vuilnis buiten zetten, zorgen dat je op tijd komt bij het sportveld van je kinderen, de hond uitlaten, de kerstspullen van zolder halen en lijstjes maken.

Lees verder

AMT Zomernieuwsbrief 2015, 10 juli 2015

De kunst van onbevangen waarnemen. Onbevangen waarnemen is een hele kunst. Het brengt je meteen in het Nu, bij wat je ervaart, voelt, hoort, ruikt en ziet. Wat je erover dénkt is iets heel anders. Kinderen zijn heel goed in onbevangen waarnemen:

Lees verder

AMT Nieuwsbrief winter: “Leren waar het om het gaat”, 6 februari 2015

De beste remedie tegen droefheid, antwoordde Merlijn, is iets te leren. Het is het enige dat nooit faalt, dat altijd helpt als je oud en bibberig wordt, als je ‘s nachts wakker ligt en luistert naar de ontreddering van je aderen. Als de wereld om je heen verwoest wordt door boosaardige gekken, of je weet […]

Lees verder

Nieuwsbrief Herfst: “Komt liefde uit je hart of je hoofd?”, 8 oktober 2014

Verbinding “Komt liefde uit je hart of je hoofd?” Leanne, een meisje van 10, kijkt arts Daniel Siegel, die haar moeder behandelt, bang aan terwijl ze deze woorden zacht uitspreekt. Haar moeder heeft een hersenbeschadiging opgelopen na een groot ongeluk en is enorm veranderd. Ze ‘voelt’ haar kinderen niet meer. Waardoor haar kinderen moeite hebben met […]

Lees verder

Zomer Nieuwsflits: Na inspanning komt, 18 juli 2014

…precies: Ontspanning! En de zomer is daar de perfecte tijd voor. Inspanningen zijn het meest effectief wanneer je van tijd tot tijd stopt met je overal voor in te spannen. Door tijdig gas terug te nemen, en te stoppen met doorgaan, ontstaan de mooiste dingen vanzelf. De zomerperiode is daar een ideale tijd voor, om aan den lijve te […]

Lees verder

Nieuwsbrief juni : Ontmoeten, 13 juni 2014

Ik wil je graag ontmoeten Op een plek Waar jij meer mij blijkt te zijn En ik meer jou Waar we Wij kunnen zijn En vrij Om te spelen en te dromen Vol van leven Kunnen stromen Voorbij taal, ideeën Of zelfs elkaar Wil ik je graag ontmoeten Het mag elke keer weer dáár. Iedere […]

Lees verder