Mindfulness in Opvoeding

Methode Eline Snel

Iedereen die voor kinderen zorgt en kinderen opvoedt weet dat het in alle opzichten een groot avontuur is waarbij één ding zeker is: je weet niet wat je overkomt!

Door voor iemand te zorgen word je uitgedaagd anders met jezelf om te gaan. Met je verlangens, verwachtingen, sterke gevoelens (bijvoorbeeld onmacht, teleurstelling etc. ) en grenzen. Het opvoeden van kinderen in deze tijd kan stressvol zijn.

Als we onder druk staan kan het voorkomen dat we onze stress – ongewild – afreageren op de kinderen. Onbewuste motieven en ‘oude codes’ (vanuit onze eigen opvoeding) dragen hieraan bij. Bewustwording van automatische patronen in de opvoeding (observeren) en leren hoe je anders kunt reageren op stressvolle momenten heeft een positief effect. Zowel op jezelf als op je kinderen. Het ontwikkelen van zelfcompassie en het versterken een niet oordelende blik richting jezelf en je kinderen ook.

Het geeft rust, erkenning en vooral verbinding met wie je zelf bent en met degenen van wie je houdt.

De training is ontwikkeld door Eline Snel, auteur van Stilzitten als een Kikker en Ruimte Geven & Dichtbij Zijn.

Kosten en locatie

  • € 450 euro
  • De trainingen vinden plaats op Landgoed De Heuvelkamp in Leusden, Utrecht
  • Bij de prijs zit één van de boeken van Eline Snel inbegrepen: Stilzitten als een Kikker of Ruimte Geven & Dichtbij Zijn

 

Weten wanneer de eerstvolgende gespecialiseerde mindfulnesstraining voor ouders start? Bekijk hier de agenda 

 

<<Terug naar pagina ‘Wat kun je doen als ouder?