Inhoud mindfulness training

Gevoelens van stress, onverwachte veranderingen in je werk, gezin of levensomstandigheden. Werkdruk of andere ‘lastige’ omstandigheden: je kunt ze niet voorkomen, maar je kunt wel voorkomen dat je eronder gaat lijden. Mindfulness kan je hierbij helpen. Tijdens de achtweekse mindfulnesstraining leer je te voelen dat je leeft, in plaats van te ervaren dat je geleefd wórdt.

De golven in je leven kun je nu eenmaal niet tegenhouden, maar je kunt wel leren surfen

Inhoud achtweekse training

De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. We vragen van je om tijdens de training dagelijks je ‘huiswerk’ te doen. Dit huiswerk is in de vorm van meditatie, dagelijkse reflectie op stressvolle momenten en je reacties erop. Het oefenen in meer bewust aanwezig zijn bij wat je doet terwíjl je het doet, denkt of voelt is een belangrijk element. Met behulp van oefen-cd’s, de Stilzitten-app en/of bestanden op een usb-stick oefen je je geest in helder, stabiel en veerkrachtig worden. En ook vriendelijker, en minder reactief.

De achtweekse MBSR-training is voor alle volwassenen die hun kostbare leven voluit willen leven. Of je nu stress ervaart in je werk, turbulentie in je gezin of last hebt van piekeren, slapeloosheid, angstklachten of lichamelijke pijn, of als je juist wilt voorkomen dat je klachten krijgt: iedereen is welkom. Ook professionals uit het onderwijs of de gezondheidszorg, die kindertrainer willen worden in de methode Eline Snel en deze achtweekse training als voorbereiding op de opleiding tot kindertrainer nodig hebben, zijn van harte welkom.

Stiltedag

De stiltedag is een vast onderdeel van de training en zit inbegrepen in de prijs. Deze dag vindt altijd plaats op een zondag. Ook als je geen achtweekse mindfulnesstraining volgt ben je van harte welkom op de stiltedagen. De kosten bedragen dan 55 euro (BTW vrijgesteld).

Bekijk de agenda voor de actuele data.

 

Meld je aan

 

Locatie

Coachhuis

Alle trainingen, terugkomavonden en stiltedagen worden gehouden op Landgoed De Heuvelkamp, in de bossen van Leusden (bij Amersfoort).

Routebeschrijving