Stilzitten als een Kikker Home School

Welkom bij de Stilzitten als een Kikker Home School! Dit is de plek waar kinderen en ouders terecht kunnen voor kindvriendelijke mindfulness oefeningen, bakken, knutselen en meer!

Door het heersende coronavirus is het erg belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk thuis blijft. Dit is natuurlijk een hele opgave, zeker omdat school en werk gewoon door moeten gaan. Maar als je probeert even stil te staan, dan zul je zien dat deze situatie ook veel mooie en zinvolle momenten zal brengen. Probeer deze bijzondere situatie daarom als een kans te zien. Onze doelstelling is om jullie hier bij te ondersteunen, om met een beetje extra aandacht en bewustzijn er een positieve ervaring van te maken. Een aantal “lessen” zullen vooral leuk zijn, een aantal lessen zullen je helpen even stil te staan bij jezelf. Je zult al snel merken dat wanneer je jouw aandachtsspier elke dag een beetje traint, dat ook jij stil kunt zitten als een kikker! 

Stilzitten als een Kikker Home School gaat regelmatig lessen uploaden. Als je ons op Facebook volgt, krijg je automatisch in je tijdlijn te zien wanneer er een nieuwe les is. Je kunt natuurlijk ook deze pagina bezoeken, hier zul je alle lessen op terugvinden. Wij doen onze best om de komende tijd zo leuk en leerzaam mogelijk te houden, wij horen graag op Facebook wat je er van vindt. Alvast veel plezier!

Les 1 – Kikkerkoekjes

De eerste les begint lekker! In deze les laat meester Mark zien hoe je echte kikkerkoekjes maakt. Hij krijgt hulp van zijn kinderen Tyrza en Abel. Les 1 van Stilzitten als een Kikker Home School is vooral erg leuk na een dag huiswerk. Dus papa’s, mama’s en kinderen na alle drukte kunnen jullie nu ook lekker even ontspannen! We hopen dat jullie net zoveel plezier van dit recept hebben als meester Mark en zijn kinderen.

Les 2 – Stilzitten als een kikker 

Juf Eline – dé schrijfster van Stilzitten als een kikker – gaat je helpen bij misschien wel je eerste kikker meditatie! Dit is een bijzondere ervaring. Zorg ervoor dat je lekker zit, misschien wel op een fijne stoel of gewoon lekker in bed. Je kunt dit ook samen met je broer, zus of ouders doen. Bespreek daarna ook even wat je er van vond. Wat merkte je? Vond je het fijn? Zou je nog wel een keer stil willen zitten als een kikker?

Les 3 – Kikkers tekenen 

In deze editie van de Stilzitten als een Kikker Home School kun je samen met Eline, Kikker Kees en tekenjuf Ingrid een mooie kikkertekening maken.

Les 4 – Het verhaal van Timo 

In deze les van de Stilzitten als een Kikker Home School vertellen Eline en Kikker Kees het verhaal van Timo die zich verveelt nu hij niet naar school gaat.

Les 5 – De Wensboom 

Vandaag gaan we hebben over onze binnenwereld…. en over fantasie. En over een hele bijzondere boom…. een wensboom.

Les 6 – Missen

Kikker Kees vertelt zijn liefste vriendin Rebel een prachtig verhaal van Vivi de Vlinder over.. missen. Want iemand missen is best wel lastig. Zeker in deze rare Corona tijd. Maar als je elkaar niet vergeet, dan komt het goed. En Kikker Kees heeft ook wel zin in de Spaghetti-test. Hij leert Rebel zo ontspannen te zijn als een sliert gekookte spaghetti is. Doe en luister je mee?

Les 7 – De kasteelheer en zijn paardenbloemen

In deze les mogen we op de kikkerschool weer een mooi verhaal lezen samen met Kikker Kees en Rebel. Over een rijke kasteelheer die heel erg boos wordt op de paardenbloemen in zijn mooie groene grasveld. Juf Eline vertelt ook wat je kunt doen als je zelf boos bent. En laat ons ook zien dat boosheid altijd weer overgaat. En tekenjuf Ingrid laat jullie zien hoe je zelf paardenbloemen in een kasteeltuin kunt tekenen. Teken je met ons mee?