Eline Snel

Eline Snel (1954): Oprichter, eigenaar en internationaal directeur van de AMT  

Naast mijn praktijk als therapeut, begon ik meer dan dertig jaar geleden (vanaf 1980) met het ontwikkelen en wekelijks geven van mindfulness trainingen en meditatie aan volwassenen. Nieuwsgierig, aandachtig, open, op zoek naar de kern van de zaak, ben ik niet uit op resultaat. Maar op wel-zijn. Aanwezig zijn. Met onverdeelde aandacht. In 2004 kwam de vraag van een aantal schooldirecteuren of ik een Mindfulness methode voor kinderen kon ontwikkelen. Het bestond nog niet. Er was geen referentie. En…..het bleek hard nodig. Wereldwijd. In alle culturen. Deze vraag resulteerde in een periode van diepgaande en persoonlijke transformatie.  Oog in oog met de kinderziel, op harthoogte, ontwikkelde ik voor alle kinderen (vanaf 4 jaar) en jongeren ( tot 21 jaar)  de Mindfulness Methode Eline Snel.  Hierna kwam de vraag naar een goede opleiding voor professionals. Een opleiding, niet alleen op cognitief niveau. Waarin de deelnemers niet alleen maar doelgericht bezig zijn. Gericht op goed of fout. Maar een opleiding met haar wortels in eeuwenoude wijsheid en compassie. Gecombineerd met jarenlange ervaring. Een opleiding die, naast het leren geven van de mindfulness lessen aan kinderen, de eigen ervaring met meditatie en compassie centraal stelt en tegelijk het beste in jezelf naar boven haalt. In 2008 werd de opleiding aan Academie voor Mindful teaching geboren. En nu, jaren later, is de AMT wereldwijd een van de beste  mindfulness opleidingsinstituten ter wereld. De methode is evidence based en teacher proof!

Ons opleidingsteam, samen met het secretariaat en de webshop, staat niet alleen garant voor uitstekende inhoud, diepgang en warme, persoonlijke betrokkenheid: we zijn wat we doen! En dát maakt misschien wel nét het verschil.   

Naast de vier trainershandboeken die gebruikt worden in de opleidingen, ontwikkelde ik  twee meditatie apps voor kinderen in meerdere talen, een Aandacht werk(t) boek voor kinderen,  The Flying frog, (Air France) en maakte ik een Mindfulness Magazine voor leerkrachten en ouders. Voor ouders schreef ik de boeken Stilzitten als een kikker (2010) en Ruimte geven & Dichtbij zijn (2014). Deze boeken worden in 44 landen uitgeven, in 30 talen. In 2020 komt mijn nieuwe boek uit (de titel blijft nog even een verrassing).

Bewuste vriendelijke aandacht is bijzonder, kostbaar en kwetsbaar. Voor je het weet is het weer weg. Maar gelukkig kun je altijd weer terug naar dit moment. Nu. Dit moment, en elk volgend moment, waarop je merkt dat je ademt, de wind voelt in je haar, de onzekerheid ergens in je lijf voelt en de kinderen met wie je leeft, werkt of sport ziet zoals ze werkelijk zijn.