Eline Snel

Eline (1954) richtte begin 2008 de Internationale Academie voor Mindful Teaching (AMT) op, om professionals uit het onderwijs en de (geestelijke) gezondheidszorg te trainen in de Methode Eline Snel, mindfulness voor kinderen en jongeren. Deze methode ontwikkelde ze vanuit de praktijk. Daarnaast geeft ze als mindfulnesstrainer achtweekse MBSR-trainingen aan particulieren.

Eline is vanaf 1980 werkzaam als zelfstandig therapeut en trainer. Vanaf 1990 ontwikkelde ze meditatie- en bewustwordingscursussen. Als gecertificeerd mindfulnesstrainer en compassietrainer geeft ze al jaren trainingen aan volwassenen, kinderen en jongeren.

Eline Snel ontwikkelde vier handboeken voor verschillende leeftijdscategorieën, van 5 tot 19 jaar. Want kinderen van 4 tot 7 jaar bleken andere meditaties en werkvormen nodig te hebben dan kinderen van 8 tot 12 jaar. Dit geldt ook voor de verschillen tussen pubers van 13 en jongeren van 19 jaar. Deze handboeken voor trainers worden inmiddels op veel scholen gebruikt. Zowel in het basis- als in het voorgezet onderwijs, maar ook in GGZ-instellingen, revalidatiecentra en eigen praktijken. Inmiddels hebben duizenden kinderen de Methode Eline Snel training gevolgd. Eline ontwikkelde ook het programma Mindfulness in Opvoeding en Onderwijs (MiO), speciaal voor ouders, opvoeders en leerkrachten.

De opleiding wordt gegeven in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Turkije, Latijns Amerika en Hong Kong. Ze werkt samen met een geweldig team van professionele en bevlogen opleiders. Ze is ook gastdocent aan het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness.

Voor kinderen, jongeren en hun ouders schreef ze meerdere boeken. Haar boek Stilzitten als een Kikker, Mindfulness voor kinderen (5-12 jaar) en hun ouders, werd in 33 landen uitgebracht. Inmiddels zijn er meer dan 700.000 exemplaren van verkocht. Een internationale bestseller. In 2014 publiceerde Eline de opvolger van ‘de kikker’, Ruimte Geven & Dichtbij Zijn, over mindfulness voor ouders van pubers. Sinds 2017 kunnen kinderen die met Air France vliegen mediteren met de kikker ‘Flying Frog’. Begin 2018 werd het nieuwste boek van Eline uitgebracht: Stilzitten als een kikker – Jouw aandacht Werk(t)boek

 

Bewuste vriendelijke aandacht is bijzonder, kostbaar en kwetsbaar. Voor je het weet is het weer weg. Maar gelukkig kun je altijd weer terug naar dit moment. Nu. Dit moment, en elk volgend moment, waarop je merkt dat je ademt, de wind voelt in je haar, de onzekerheid ergens in je lijf voelt en de kinderen met wie je leeft, werkt of sport ziet zoals ze werkelijk zijn.