Eline Snel

Eline (1954) richtte enkele jaren geleden de Internationale Academie voor Mindful Teaching op, om professionals uit het onderwijs en de (geestelijke) gezondheidszorg te trainen in de Methode Eline Snel, mindfulness voor kinderen en jongeren. Deze methode ontwikkelde ze vanuit de praktijk. Daarnaast geeft ze als mindfulnesstrainer achtweekse MBSR-trainingen aan particulieren. Voor kinderen, jongeren en hun ouders schreef ze twee boeken: ‘Stilzitten als een Kikker’ (2012) en ‘Ruimte Geven & Dichtbij Zijn’ (2014). Van ‘Stilzitten als een Kikker’ zijn inmiddels meer dan 500.000 exemplaren verkocht in 33 landen.

Eline is vanaf 1980 werkzaam als zelfstandig therapeut en trainer. Vanaf 1990 ontwikkelde ze meditatie- en bewustwordingscursussen. Als gecertificeerd mindfulnesstrainer en compassietrainer geeft ze al jaren trainingen aan volwassenen, kinderen en jongeren.

De opleiding wordt gegeven in Nederland, België, Frankrijk, Spanje en Hong Kong. Ze werkt samen met haar dochter en een geweldig team van professionele en bevlogen opleiders. Ze is ook gastdocent aan het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness.

Eline Snel ontwikkelde vier handboeken voor verschillende leeftijdscategorieën, van 5 tot 19 jaar. Want kinderen van 4 tot 7 jaar bleken andere meditaties en werkvormen nodig te hebben dan kinderen van 8 tot 12 jaar. Dit geldt ook voor de verschillen tussen pubers van 13 en jongeren van 19 jaar. Deze handboeken voor trainers worden inmiddels op veel scholen gebruikt. Zowel in het basis- als in het voorgezet onderwijs, maar ook in GGZ-instellingen, revalidatiecentra en eigen praktijken. Inmiddels hebben duizenden kinderen de Methode Eline Snel training gevolgd.

Haar boek Stilzitten als een Kikker, Mindfulness voor kinderen (5-12 jaar) en hun ouders werd in 33 landen uitgebracht en internationaal zijn er meer van 500.000 exemplaren van verkocht. Een internationale bestseller. In 2014 publiceerde Eline de opvolger van ‘de kikker’, Ruimte Geven & Dichtbij Zijn, over mindfulness voor ouders van pubers.

 

Bewuste vriendelijke aandacht is bijzonder, kostbaar en kwetsbaar. Voor je het weet is het weer weg. Maar gelukkig kun je altijd weer terug naar dit moment. Nu. Dit moment, en elk volgend moment, waarop je merkt dat je ademt, de wind voelt in je haar, de onzekerheid ergens in je lijf voelt en de kinderen met wie je leeft, werkt of sport ziet zoals ze werkelijk zijn.