AMT-NL | MBCL training

28feb19:3022:00AMT-NL | MBCL trainingAangeboden bij het Han Fortmann Centrum | NijmegenAMT RegioNL

Cursusinformatie

Compassietraining (MBCL)

Inschrijven kan hier

Compassie is in iedereen aanwezig. Het is ons natuurlijke vermogen om een bewuste vriendelijke relatie met onszelf en anderen te ontwikkelen. Het gaat samen met ons verlangen dat we gelukkig willen zijn en anderen graag gelukkig willen zien.

In moeilijke of stressvolle situaties is het soms niet zo eenvoudig om met een liefdevolle vriendelijke houding in contact te blijven met wat zich aandient, zonder dat het ons overspoelt. Het vraagt moed om het contact met bijvoorbeeld pijn en oncomfortabele gevoelens en gedachtes elke keer weer aan te gaan. Het vraagt vertrouwen en de bereidheid daarin verantwoordelijkheid te nemen. Met de training oefen je om compassie meer toe te laten in je denken, voelen en handelen.

Is deze training iets voor mij?

De Compasssietraining is bedoeld voor diegenen die een achtweekse mindfulness-basistraining hebben gevolgd en hun beoefening willen verdiepen met de beoefening van compassie.

Je leert om vriendelijker en milder om te gaan met ongemak en pijn. Je leert het ongemak te omarmen en er zorg voor te dragen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens de bijeenkomsten besteden we zeker de helft van de tijd aan het doen van oefeningen. De overige tijd is er gelegenheid om ervaringen die worden opgedaan tijdens het oefenen thuis en tijdens de bijeenkomst te delen en de achterliggende principes te verhelderen.

De bijeenkomsten worden ondersteund met audiobestanden of cd’s en schriftelijk materiaal in de vorm van een cursusklapper, zodat je in de gelegenheid bent om dagelijks te oefenen.

Wat deelnemers ervaren

“Het verbaast mij zo dat, nu ik mijn ongemak meer durf toe te laten en omarm, er ruimte is ontstaan om meer voluit te leven.”

“Ik ben zoveel aangenamer geworden voor mijzelf en mijn omgeving. Het is net of de scherpe kantjes afgeslepen zijn en mijn leven ronder is geworden, vriendelijker, milder, zachter.”

Kosten

Prijs (normaal tarief) € 400,- incl. btw
Prijs (zakelijk tarief) € 600,- incl. btw
Prijs (studenten tarief) * € 300 ,- incl. btw

* Voor het studententarief komen studenten tot 27 jaar in aanmerking die staan ingeschreven bij het HBO/WO, over een college/HBO-kaart beschikken en voor hun inkomen een beroep doen op de wet studiefinanciering.

Kosten zijn inclusief intake, studiemateriaal en koffie/thee.

Praktische informatie

Data: dinsdagavond 28 februari, 7, 14, 21, 28 maart, 4, 11, 18, 25 april 2023

Tijd: 19.30 – 22.00 uur

Plaats: Jewel Heart, Hatertseveldweg 284, 6532 XX Nijmegen

Startniveau: Ervaren. Je hebt eerder een mindfulnesstraining gevolgd of bent geschoold in een andere vorm van meditatie.

Tijdsinvestering: naast de bovenvermelde contacturen wordt 45 minuten oefentijd per dag geadviseerd.

Docent

Ted van Rijt is ervaren en gecertificeerd mindfulnesstrainer, categorie 1 van de beroepsvereniging VMBN en compassietrainer categorie A (Zie verder onder Docenten.)

more

Tijdschema

Data: dinsdagavond 28 februari, 7, 14, 21, 28 maart, 4, 11, 18, 25 april 2023

Tijd: 19.30 – 22.00 uur

Plaats: Jewel Heart, Hatertseveldweg 284, 6532 XX Nijmegen

Startniveau: Ervaren. Je hebt eerder een mindfulnesstraining gevolgd of bent geschoold in een andere vorm van meditatie.