AMT-NL | Congres Welzijn in Onderwijs & Opvoeding

18feb09:0016:00AMT-NL | Congres Welzijn in Onderwijs & OpvoedingNascholing in samen werking met de Vereniging voor Mindfulness (VVM)AMT RegioNL

Cursusinformatie

Inschrijven kan hier!

We willen je uitnodigen.. om eens stil te staan bij het woord welzijn.. wel en niet zijn.. in onderwijs en opvoeding.. en hoe je daarin zelf een rol kunt spelen.. We willen je uitnodigingen voor een leerzame dag met interessante lezingen en workshops over de toepassing van mindfulness binnen het onderwijs en in de opvoeding.

Op zaterdag 18 februari 2023 organiseert de Stichting Academie voor Mindful Teaching in samenwerking met de Vereniging voor Mindfulness (VVM) het mindfulnesscongres ‘Welzijn in Onderwijs & Opvoeding: Een helder verhaal’.

Deze dag is voor ouders, leerkrachten, mindfulnesstrainers of andere professionals die met kinderen werken. Heb je interesse in het vergroten van het welzijn van kinderen en hoe mindfulness daar aan kan bijdragen? Boek snel je ticket, want er zijn maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Deze dag geldt voor leden van de VVM en trainers van de Stichting Academie voor Mindful Teaching tevens als nascholing en herregistratie

Over het programma

Een leerzame dag boordevol interessante lezingen en workshops over de toepassing van mindfulness binnen het onderwijs en in de opvoeding.. dat is wat voor jullie in petto hebben.


Mark MierasDe kracht van aanwezig zijn
Wetenschapsjournalist Mark Mieras, tevens auteur van ‘Ben ik dat?’ en ‘Liefde’ neemt ons mee in ons aandachtsssyteem en legt de relatie met allerlei hersenprocessen die essentieel zijn voor vitaliteit, stressbeheersing, plezier en ontwikkeling.

Drs. Beate Matznetter | Aanwezig zijn in rouw: hoe doe je dat
Beate Matznetter neemt ons mee in hoe je aanwezig kunt zijn in rouw. In vele levensgebieden komt ieder van ons vroeg of laat in rouw terecht. In deze lezing begeven we ons op het pad van rouw en aandachtsmeditatie.

Eline Snel | Waar gaat het eigenlijk om in het leven
Eline Snel, mindfulness- en compassie-opleider en trainer en auteur van o.a. Stilzitten als een kikker, waarvan wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht, neemt ons deze dag mee in de vraag ‘Waar gaat het eigenlijk om in het leven’.

Mirten Halverhout & Mark Hansen | Wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van een 8-weekse Mindful Parenting Training
Mirten Halverhout en Mark Hansen presenteren de resultaten van een wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van een 8-weekse Mindful Parenting training binnen een populatie van ouders waarvan de kinderen onder behandeling waren in de specialistische GGZ.

Mindfulness in basis- en voortgezet onderwijs als onderdeel van welzijnsprogramma’s | In gesprek met leerlingen en leerkrachten
Ook gaan we in gesprek met leerlingen en leerkrachten over de vraag hoe mindfulness in basis- en voortgezet onderwijs onderdeel kan uitmaken van welzijnsprogramma’s.

Helen Purperhart | Spelenderwijs in balans met yoga
Helen neemt je spelenderwijs mee in balans met yoga. Na de workshop ga je naar huis met heel veel inspiratie hoe je de oefeningen zelf kunt geven aan kinderen. Bovendien zijn de oefeningen niet alleen goed voor kinderen, het is zelf ook nog eens superleuk om te doen.

Mark Hansen | De kunst van het opvoeden: Mindful Parenting
Mark neemt ons mee in de kunst van het opvoeding met behulp van Mindful Parenting.

Marijke Paulusma & Mirjam Blok | Welzijn of niet zijn in het onderwijs
Marijke en Mirjam nemen je mee in de workshop ‘Welzijn of Niet Zijn in het onderwijs’. Deze interactieve workshop gaat over wat welzijn voor jou betekent en wat de waarde zou kunnen zijn van welzijn in onderwijs.

Corine Lepoutre | Op zoek naar de waarheid van het moment
Corine is onze dagvoorzitter en brengt ons langs een keur aan professionele sprekers, ieder van hen expert in een onderwerp dat bijdraagt aan het thema van het congres. Corine is onder meer bekend vanuit haar rol als bestuurslid bij de Vereniging voor Mindfulness. Daarnaast is zij publicist, spreker, mindfulness professional bij de Mindful Academy en hoofdredacteur van Tijdschrift voor Yoga.

Programma

9.00 Inloop
9.30 Opening door dagvoorzitter Corine Lepoutre
9.40 Eline Snel: waar gaat het eigenlijk om in het leven?
10.00  Mark Mieras  De kracht van aanwezig zijn
11.00  Pauze
11.30 Mindfulness in basis- en voortgezet onderwijs als onderdeel van welzijnsprogrammma’s: in gesprek met leerlingen en leerkrachten
12.15 Beate Matznetter: Aanwezig zijn in rouw: hoe doe je dat?
13.00 Lunchpauze
14.00 Mirten Halverhout en Mark Hansen: Wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van een 8-weekse Mindful Parenting training
14.20 Workshop ronde 1
15.00 Pauze
15.20 Workshop ronde 2
16.00 Dagafsluiting met aansluitende borrel*

Inschrijven kan hier!

Nog even wat praktische info op een rij
Datum: zaterdag 18 februari 2023
Tijden: inloop vanaf 9.00 uur, start programma om 9.30 uur en om 16.00 uur dagafsluiting met aansluitend borrel*.Locatie: Kloosterhoeve Harmelen, Kloosterweg 2, 3481 XC HarmelenPrijs: Voor deelname (inclusief lunch) betaal je € 125,-
Ben je lid van de VVM (of word je lid*), dan betaal je € 100,-Dit congres geldt tevens als nascholing of herregistratie.Meer informatie over het programma >>

* Kijk op de website van de VVM voor meer informatie over de voordelen van het lidmaatschap van de VVM. De afsluitende borrel is voor eigen kosten. 

 

more

Tijdschema