AMT-NL | 5-daagse stilteretraite

22oktGehele dag27AMT-NL | 5-daagse stilteretraiteInschrijven >O.b.v. Eline Snel | TerschellingAMT RegioNL

Cursusinformatie

 Zingeving aan Zee  

5-daagse Stilteretraite Terschelling 

Soms worden beslissingen bepaald door omstandigheden. 

———————————————– 

Met alleen bewustzijn koelen we de planeet niet af, zegt Rutger Bregman. Er moet iets veranderen zegt Eline Snel. Hoe groot is het probleem, vraagt de kikker. En… welke effectieve oplossingen zijn er fluistert de vlinder?  

————————————————- 

Over de hele wereld zijn er miljoenen mensen die een grote bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld, maar het niet doen. En… er zijn mensen die ernaar verlangen om, al is het maar klein, een verschil te maken. De AMT hoort bij deze laatste groep. Wij willen graag bijdragen aan een gezondere binnen-en buitenwereld en het welzijn van kinderen en volwassenen vooropstellen. Nu werken we al lang zonder winstoogmerk (we zijn een stichting). Maar er kan meer. We willen eigenlijk niet meer vliegen als het niet hoeft. Hogere kosten voor vervoer willen we ook niet. En… we gaan voor iets meer eenvoud in deze tijd waarin iedereen met wat minder moet. Het is hierom dat we de sprong wagen, om onze geliefde Spanje retraites te verplaatsen naar Terschelling. Weer op een prachtige plek, midden in het bos en op loopafstand van de zee. En…. Je fiets mag mee als je wilt.  

 Wat verandert er?   

 • Niet meer hoeven vliegen, als het niet echt nodig is (effectieve oplossing)  
 • Iets meer eenvoud, omdat het goedkoper kan en dat soms ook echt nodig is (effectieve oplossing) 
 • 1x in de herfstvakantie in 2023, daarna weer in de meivakantie

 Wat blijft hetzelfde? 

 • Niets blijft precies hetzelfde, dat is waarom mensen al 17 jaar lang bij ons terugkomen. Maar sfeer van gastvrijheid, veiligheid en lichtheid, de inhoud, de afwisseling, de noodzaak van zelfcompassie, mogelijkheid tot persoonlijke gesprekken, de dagelijkse Qi Qong, één keertje gezamenlijk eten aan zee en de loopmeditaties aan de vloedlijn…. die blijven hetzelfde.  
 • Er wordt heerlijk gekookt, met verse producten uit de buurt (kan ook niet anders op een eiland)  
 • Er zijn 8 ruime 2-persoonskamers én 4 ruime éénpersoonskamers voor de overnachtingen

Schrijf je snel in. Want….  Terschelling. Tja, dat wil iedereen wel.  Of…. Bel ons op als je nog vragen hebt.  

 

Programma

De retraite is bedoeld voor mensen die mindfulness- of meditatie-ervaring hebben (of willen opdoen) en op zoek zijn naar:

 • stilte tussen de bedrijven door
 • verdieping van de meditatiepraktijk
 • vriendelijke aandacht en zorg voor zichzelf

De begeleiding is in handen van Eline Snel en Chris te Riele, ervaren mindfulnesstrainers. Zij ondersteunen het proces van ontwikkelen van milde aandacht voor je zelf, het genieten van het moment en het herontdekken van stilte.

De vijfdaagse retraite biedt de kans om intensief mindfulness te oefenen in een inspirerende omgeving en helemaal tot rust te komen. Als rode draad loopt het beoefenen van vriendelijke aandacht en zelfcompassie door de week heen. Het programma bestaat uit oefenen in stilte gedurende acht uur per dag. We starten met chi kung/yoga in de buitenlucht, daarna ontbijt, zit- en loopmeditatie en we sluiten na de lunch – die nog steeds in stilte plaatsvindt ─ af met het napraten over de ervaringen. ‘s Middags is er ontspannings-tijd voor jezelf en kun je kiezen voor een stevige wandeling in de buurt, een boek lezen, zwemmen in de tuin, het bezoeken van een klooster etc. Tijdens de middag- en avonduren is er steeds gelegenheid tot het kiezen voor stilte en alleen zijn, of juist wat meer uitwisseling met andere leden van de groep. Dit kun je elke dag opnieuw bekijken.

 

De kosten zijn als volgt:

 • €449,50 per persoon voor een twee persoonskamer
 • €549,50 per persoon voor een eenpersoonskamer (vol)
 • €295 per persoon voor meditatiebegeleiding
 • ongeveer €90 voor een retour met de sneldienst (de kosten hiervan zijn exclusief; de deelnemer moet dit zelf op tijd boeken)

Totaal éénpersoonskamers: €934,50 (+- 15% goedkoper dan Spanje)
Totaal tweepersoonskamer: €834,50 (+- 24% goedkoper dan Spanje)
Verder komen er nog kosten bij voor een diner op het strand

Bootovertocht

Het is van belang dat iedereen tijdig de bootovertocht boekt, vol is namelijk echt vol! Je kunt de overtocht reserveren bij Rederij Doeksen.

Aankomst zondagmiddag – 22 oktober 2023: vertrek met de boot van uit Harlingen met de sneldienst 17.30 uur (duur 50 minuten). Deze overtocht is zonder fiets en zonder auto. Wil je met de auto of fiets komen, dan kun je de veerdienst van 15.05 uur nemen. Deze dienst doet er 115 minuten over.

Vanaf de veerdienst kun je met buslijn 1 naar halte Hoorn, Badweg, vanaf daar is het nog ongeveer 5 minuten lopen (400 meter) naar de locatie.

Vertrek vrijdagmiddag – 27 oktober 2023: vertrek met de sneldienst om 16:25 of de veerdienst van 17:30 uur.

 

Wil je nog even bellen met Eline? Het nummer is 06-14435232 

Hartelijke groet,

Eline Snel   

more

Tijdschema