AMT Inspiratiedag 2020

Online Nascholing

Datum: 08-11-2020

Wees welkom op zondag 8 november bij de eerste INSPIRATIEDAG van de Academie voor Mindful Teaching (AMT).

In verband met de huidige situatie rondom het Covid-19 virus vind de Inspiratiedag online plaats.

De Inspiratiedag is bij uitstek een moment om te verbinden, te leren en…. te inspireren. Wees er op tijd bij en meld je aan! Iedereen – ook als je nog nooit een opleiding of training aan de AMT gevolgd hebt – is van harte welkom. Kom kennismaken met de AMT en geef jezelf of iemand anders een inspirerende dag cadeau.

Meer dan Mindfulness door Joost van den Heuvel Rijnders

Joost van den Heuvel Rijnders vertelt je vandaag Meer over Mindfulness. Iedereen die mediteert op een kussentje herkent het. Met het openen van de ogen en het hervatten van je dagelijks leven vervliegt de aandacht. Hoe breng je opmerkzaamheid naar je dagelijks leven? En hoe kan je het dagelijks leven zo inrichten dat opmerkzaamheid goed kan gedijen? Vaak wordt Mindfulness als een aparte oefening gezien zonder verdere context. Vanuit de Boeddhistische traditie wordt Mindfulness benaderd als een oefening die niet op zichzelf staat, maar voortkomt uit een brede set oefeningen die gericht zijn op het ervaren van ruimte en vrijheid. Tijdens de Inspiratiedag verkennen we de plek van Mindfulness in de Boeddhistische psychologie met als kern van achtvoudige pad. We reflecteren op de praktische handreiking van de Boeddha om ondersteunende kwaliteiten als vriendelijkheid, wijsheid en compassie te integreren in alle vezels van ons bestaan.

Inspiratiedag Programma

9.30-10.00 uur – Een warm welkom door Eline Snel

10.00-11.00 uur –  Laat je inspireren door Joost – Meer dan Mindfulness 1/3

11.00-11.15 uur – koffiepauze

11.15-12.30 uur – Laat je inspireren door Joost – Meer dan Mindfulness 2/3

12.30-13.00 uur – Lunchpauze

13.00-13.30 uur – Laat je inspireren door Joost – Meer dan Mindfulness 3/3

13.30-14.00 uur – Een vriendelijke afsluiting door Eline Snel

Online

De Inspiratiedag vindt online plaats. Per e-mail ontvang je van ons een uitnodiging om online aan te sluiten. Je hebt hier alleen een goede internetverbinding voor nodig en een computer of tablet met een camera en microfoon.

Kosten ontmoetingsdag

De kosten voor deze dag bedragen €50. 

Goed om te weten, de Inspiratiedag geldt als nascholing! 

Schrijf je in!